skip to Main Content

El tractament capil·lar és un tractament contra la caiguda del cabell que afavoreix la regeneració capil·lar. Combina tecnologia làser d'última generació amb un producte amb propietats regeneradores i estimuladores de factors de creixement que és aplicat mitjançant un microneedling (microcanals capil·lars).

El tractament capil·lar es basa en dos pilars:
Activar la circulació sanguínia del cuir cabellut (aplicant làser fred de 690 nm).
• Generar microcanals mitjançant la tècnica de microneedling: aquesta tècnica mínimament invasiva consisteix en la generació d'un gran nombre de microcanals (amb microagulles) que arriben a una profunditat prèviament definida. Mitjançant aquests microcanals es realitza una aplicació tòpica de producte amb propietats regeneradores i estimuladores de factors de creixement.

Per al tractament capil·lar s’utilitza un làser de baixa potència sense efectes secundaris ni riscos de cap tipus.

Aquest làser millora la qualitat de les cèl·lules capil·lars, facilitant l’absorció dels nutrients i augmentant la densitat cel·lular de la zona.

Mitjançant multitud de punts LED s’estimula el teixit capil·lar, afavorint-ne el rejoveniment. El tractament actua des de l'arrel del cabell fins a les puntes, de manera que les cèl·lules es desenvolupen i es reparen per mitjà de la llum.

Els estudis científics demostren que la fototeràpia làser augmenta la circulació de la sang del teixit capil·lar, fent que els fol·licles esdevinguin més sans i forts.

Gràcies a la fotobioestimulació el cabell es torna més fort i resistent i augmenta visiblement.

El tractament capil·lar contra la caiguda del cabell consta de catorze sessions (una sessió setmanal i l’aplicació de les nanoesferes dues vegades per setmana), a més d’un rigorós tractament a domicili amb dermocosmètica capil·lar.

Els resultats del tractament capil·lar s’obtenen a les zones del cap on no hagin passat més de tres anys com a màxim des de la pèrdua del cabell.

La llum del làser aplicada al cuir capil·lar indueix un procés de fotobioestimulació del fol·licle pilós. Aquest procés desencadena:

• L’estimulació d’una molècula biològica anomenada ATP. Es tracta d’una molècula transportadora d’energia. La llum del làser és absorbida per la cèl·lula, que després l’allibera en forma d’energia que l’organisme utilitza per fer proteïnes i altres funcions cel·lulars. D’aquesta manera augmenten l’activitat de les cèl·lules i el metabolisme.
• Disminució de l’hormona dihidrotestosterona (DHT). És el resultat del contacte directe entre l’enzim 5-alfa reductasa, que es troba a la pell, i l’hormona masculina testosterona del cuir capil·lar, responsable de la pèrdua de cabell.

En una segona fase es realitza l'aplicació tòpica d'un producte amb propietats regeneradores i estimuladores del creixement mitjançant la generació d'un gran nombre de microcanals (realitzats amb microagulles) per on penetra el producte cosmètic.

Els microcanals capil·lars desenvolupen una triple acció:
Permeten una millor entrada i una major penetració dels principis actius.
• Estimulen les cèl·lules mare i indueixen l'activació dels factors de creixement, el que es tradueix en un augment en la taxa de creixement del cabell i el seu enfortiment.
• Produeixen un microsagnat amb la consegüent mobilització de les plaquetes i l'alliberament de factors de creixement que complementen l'acció.

Els microcanals tenen una profunditat prèviament definida compresa entre els 0,5 a 2,5 mm depenent de l'àrea a tractar.

El tractament capil·lar s'aconsella en casos de:
• Caiguda del cabell
• Cabells fins i fràgils
• Alopècies no cicatricials: femenina i masculina

Les alopècies androgèniques requereixen 2 tractaments anuals a causa de la predisposició genètica. En el cas d'alopècies areata, nerviosa, difusa o per tracció, és imprescindible que el pacient tracti el detonant, ja que el tractament tracta la conseqüència.

El tractament capil·lar és efectiu en funció del tipus d’alopècia:

• Alopècies no cicatricials: són les més comunes (androgènica, areata, traumàtica, difusa, per drogues o per síndromes hereditàries). Poden millorar-se o curar-se amb un tractament o revertir espontàniament. El fol·licle té un comportament patològic, però segueix amb vida si no s’estén a llargs períodes.
• Alopècies cicatricials: solen ser irreversibles pel dany o malformació de l’estructura fol·licular (infecciosa –micòtica, bacteriana, viral–, tumoral, derivada d’agents fisicoquímics o per dermatosi). No existeix cap tractament que pugui tractar els fol·licles inerts.

El concentrat cosmètic que s'utilitza en el tractament domiciliari s'anomena SAF100 PRO ™ amb nanoesferes, que està enriquit amb altes concentracions de queratina i vitamina B. Es tracta d'un producte amb proteïnes encapsulades que afavoreix una penetració i una restauració del cabell més profunda i eficaç.
Aquest concentrat cosmètic contra la caiguda del cabell ha estat concebut per millorar el rendiment del tractament làser i és un complement indispensable per combatre la caiguda del cabell des de l'arrel.
La seva funció regeneradora estimula la formació de noves tiges capil·lars, aportant els nutrients essencials al fol·licle del cabell i protegint-lo, a més, de les agressions externes.

• Atura la caiguda en el 87% dels casos
• Augmenta la densitat i el volum del cabell
• Augmenta la irrigació sanguínia capil·lar en un 55% després del primer tractament
• No és invasiu
• No té efectes secundaris
• És un mètode dermatològicament provat
• Ofereix resultats en 10-14 setmanes

Aplicar el tractament amb més freqüència o amb més quantitat no ha demostrat un augment o millora en els resultats obtinguts.

Sí, però en edats inferiors a 18 anys es recomana derivar en primer lloc a l’especialista.

El 47% de les persones experimentaran resultats positius després de 7-8 setmanes.
Un altre 43% veurà els beneficis a partir de les primeres 10-14 setmanes.
El 10% restant és possible que comenci a veure alguna millora passades 15 setmanes.

El tractament millora la salut del cabell en la totalitat del cap.

Mai és massa aviat per començar un tractament capil·lar contra la caiguda del cabell; com millor sigui l’estat del cabell abans d’iniciar el tractament, millors seran els resultats obtinguts.

Cada vegada hi ha més especialistes del món dels implants capil·lars que recomanen fer aquest tractament capil·lar com a complement, ja que s’ha comprovat que ajuda a disminuir el temps de recuperació dels pacients amb implants, a més de millorar l’aspecte del cabell implantat i donar-li un aspecte més fort, gruixut i sa.

La tecnologia utilitzada (amb una potència de baixa freqüència) ha estat dissenyada per garantir la màxima seguretat visual.

No s’ha detectat cap tipus d’efecte perjudicial per al cabell. El tractament està dissenyat per afavorir un cabell més sa.

El tractament capil·lar no es recomana en el cas de persones embarassades o en període de lactància.

• Infeccions actives en l'àrea a tractar
• Col·lagenosis (malalties del col·lagen)
• Coagulopaties
• Problemes de cicatrització
• Problemes psiquiàtrics (tricotilomania)
• Embaràs i lactància

Back To Top