skip to Main Content

Tractaments dissenyats per a l’eliminació i/o atenuació de taques a la pell d’origen melànic. Mitjançant un diagnòstic es valora el tractament més adequat per tractar les taques facials segons l’estat i origen: taques epidèrmiques, dèrmiques i mixtes.

A totes aquelles persones que presentin taques a la pell conseqüència del fotoenvelliment o d’alteracions pigmentàries d’origen multifactorial: solar, hormonal, postinflamatori, melasmes, cloasmes, lentígens, efèlides.

Es tracta de tractaments dissenyats per eradicar o atenuar les taques a la cara adquirides d’origen melànic, i a la vegada uniformitzar el to cutani i incrementar la lluminositat de la pell.

Mitjançant un diagnòstic (llum de Wood) s’analitzen les causes de la hiperpigmentació (taques facials) i es valora el tractament d’eliminació de taques a la pell més adequat segons l’estat, la tipologia i l’origen de les taques: taques epidèrmiques, dèrmiques o mixtes.

La realització del tractament d’eliminació de taques facials inhibeix el procés de la melanogènesi i paralitza la producció de melanina durant un llarg període de temps, durant el qual la descamació de l’estrat corni i l’actuació de les cèl·lules macrofàgiques arrosseguen els dipòsits de melanina. D’aquesta manera s’aconsegueix educar la pell per tal de corregir la hiperactivitat de la melanina, tant en nivells epidèrmics com dèrmics, així com la penetració de substàncies en capes més profundes de la pell.

Es tracta d’un tractament en cabina i d’un rigorós tractament domiciliari.

• Despigmentant Cosmelan o Dermamelan
• Mesoteràpia despigmentant
• Fotorejoveniment
• Peelings químics

• Taques facials benignes per hipermelanosi: pigues, lentígens, taques d’embaràs, taques senils, hiperpigmentació postinflamatòria, etc.
• Melasmes i cloasmes

•  Atenuació i/o eliminació de les taques a la pell
• Augment de la lluminositat de la pell
• Uniformització del to facial
• Renovació de la pell

Sí, el tractament de taques facials es pot aplicar a tot tipus de pells sanes i pigmentacions benignes.

Tots els tractaments d’eliminació de taques a la pell que comporten un procés de quimioexfoliació requereixen un tractament postpeeling (a domicili). Aquest posttractament consisteix en l’aplicació d’una cosmètica específica per a la cura i la protecció de la pell que afavoreixi el procés de renovació cel·lular.
Cal tenir en compte que una alteració pigmentària és una lesió adquirida a la pell. El tractament ajuda a controlar i a millorar les taques a la pell, però requereix constància i manteniment per tal de combatre futures alteracions pigmentàries que puguin aparèixer.

L'expectativa de resultat estarà en funció del tractament domiciliari i de l'origen de la hiperpigmentació. En el diagnòstic d'hiperpigmentacions mixtes i/o dèrmiques serà necessari complementar el tractament amb altres teràpies. Per obtenir els resultats desitjats és convenient el seguiment estricte del tractament, tant en cabina com a domicili, durant un termini de 9 mesos com a mínim. És el temps que requereix el tractament per combatre la hiperactivitat melànica. Si no es completa aquest procés de tractament, no s'obtindran els resultats esperats.

El nostre organisme produeix melanina, un pigment natural que serveix per protegir-nos dels rajos del sol. Quan ens exposem al sol, la producció de melanina s’incrementa com a mecanisme de defensa de la pell i l’excés de pigment es presenta en forma de taca (hiperpigmentació).

El procés de formació de la melanina, anomenat melanogènesi, es produeix a l’estrat més profund de l’epidermis (estrat basal) i a les cèl·lules de la matriu del fol·licle pilosebaci. La producció de melanina és estimulada pel dany en l’ADN induït per la radiació ultraviolada. En funció de l’estat i l’origen de la hiperpigmentació les taques poden ser epidèrmiques, dèrmiques o mixtes.

L’aparició de taques facials depèn de la combinació de diferents agents i elements. Entre els més rellevants destaquen:

• Factors hereditaris
• Exposició directa al sol
• Factors hormonals
• Presa de medicaments
• Envelliment cutani
• Ús de productes fotosensibilitzadors

Si bé poden aparèixer taques en qualsevol part del cos, el més habitual és que es produeixin a les parts més exposades al sol (cara, coll, escot, mans), ja que la radiació solar n’afavoreix o n’agreuja l’aparició.

Back To Top